Predkrmy

rychlá pečeňová paštéta

Na masti speňte cibuľu nakrájanú na hrubšie kúsky, pridajte pokrájanú pečeň (odblanenú a bez žilnatých častí). Okoreňte, pridajte dva celé strúčiky cesnaku a všetko zvoľna duste, až budú kúsky pečene na reze dobre povarené. Keď sú kúsky pečene malé, je tepelná príprava otázkou niekoľkých minút. ...

cibuláda

Cibuláda je výborná k mäsu a údeninám, k syrom alebo len tak na čerstvé pečivo, hlavne pre milovníkov vyprážanej cibuľky. Vo veľkom hrnci rozohrejeme olej a vsypeme nakrájanú cibuľu. Vyprážame, kým sa cibuľa nezačne pripaľovať a karamelizovať, trvá to približne hodinu. Potom vsypeme cukor, soľ a ...

vajíčková nátierka

Veľká noc, jar a vajcia patria neodmysliteľne k sebe. Hodiť sa vám teda budú tipy na výborné vajíčkové nátierky, ktoré si môžete dopriať na raňajky, ale môžete nimi pohostiť aj veľkonočnú návštevu. Veľká noc, jar a vajcia patria neodmysliteľne k sebe. Hodiť sa vám teda budú tipy na výborné vajíčk...

nakládané cuketové rolky s kozím sirom a údenou slaninou

Ochutnajte netradičné a zdravé studené predjedlo. Cuketu umyte a nakrájajte pozdĺžne na plátky. Na sucho ich prudko ugrilujte na grile alebo grilovacej panvici. Slaninu nakrájajte na menšie plátky (v rovnakej veľkosti ako cuketové plátky) a tiež ich na sucho opražte. V mise si pripravte zmes z ko...

marinované mozzarellové guličky s bazalkou

Tento recept v sebe spojí taliansku ľahkosť a čerstvú chuť byliniek, ktorá sa k jari skvele hodí. V recepte môžete využiť malé aj veľké guličky mozzarelly. Tie malé vyzerajú v pohároch efektnejšie a taktiež viac nasajú chuť byliniek. Môžete ich potom priamo servírovať ako ľahké studené predjedlo ...