zavarené pečené paradajky

Pokiaľ máte nadbytok paradajok a chcete si v zaváracích pohároch uchovať čo najviac letnej chuti, vyskúšajte náš recept na pečené paradajky.

Paradajky rozprestrieme na plech rezom nahor tesne vedľa seba. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme lístkami tymiánu, cesnakom a cukrom, tak aby boli suroviny hlavne na stred paradajok. Dáme do rúry predhriatej na 120 ° C a pečieme 3 hodiny. Potom plníme do pohárov a zavaríme na 10 minút pri 90 °C. Môžeme potom využiť ako omáčku na cestoviny, ako prílohu k čomukoľvek, alebo len tak na maškrtenie.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
3 kg rozpolených paradajok
1 menšia hlávka cesnaku nakrájaná na drobno
1 polievková lyžica čerstvých tymiánových lístkov
2 lyžice trstinového cukru
olivový olej