slivková marmeláda s čokoládou

Esenciou sliviek je lekvár. Ich výsledná chuť môže byť pre niektoré, hlavne deti, príliš intenzívna a trochu horká. Ponúkame vám variant, ktorý u našich detí absolútne vedie.

Je v nej totiž čokoláda a vy tak zavaríte deťom takú domácu čokoládovú nátierku s veľkým prídavkom ovocia.

Klinčeky a badián zviažeme do gázy alebo vrecka a vytvoríme malý balíček. Vykôstkované slivky dáme do veľkého hrnca, zmiešame s cukrom a korením. Varíme približne pol hodiny, záleží na druhu sliviek. Že ich zmes dostatočne hustá spoznáme, keď stredom prejdeme vareškou a zostane cestičko.

Vylovíme balíček s korením, vanilkový struk a škoricu. Pridáme čokoládu a počkáme až sa rozpustí. Rozmixujeme ponorným mixérom do marmelády. Pokiaľ máte radšej väčšie kúsky ovocia, nemixujte do hladka.

Nalejeme do pohárov Weck. Máme tak krásny a originálny jedlý darček pre všetkých milovníkov čokolády. Zavárame 20 minút pri 85°C

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
3 kg vykôstkovaných sliviek
0,8 kg cukru
300 g kvalitnej horkej čokolády (min 80%)
2 celé škorica
3 hviezdičky badiánu
1 vanilkový struk (rozpolený a zoškriabané semienka)
5 klinčekov