cuketová nátierka na topinky

Táto pikantná nátierka je skvelá na hrianky a toasty, vyskúšajte ju a nebudete ľutovať.

AKO NA TO:
Na olivovom oleji vo veľkom pekáči osmažíme cibuľu s cesnakom, potom pridáme cuketu a osolíme, podusíme ešte asi 3 minúty. Pridáme všetky ostatné ingrediencie, premiešame a dáme do rúry.

Pečieme cca hodinu na 200 °C. Potom plníme do zaváracích pohárov ešte horúce, obrátime dnom hore a dáme na zloženú utierku. Takto zavarená vydrží í asi pol roka.

 ČO BUDETE POTREBOVAŤ
1,5 kg nahrubo nastrúhané cukety
4 veľké cibule (nakrájané na prúžky)
6 strúčikov cesnaku nakrájané na plátky
3 lyžičky soli
400 g paradajkového pretlaku
125 ml olivového oleja
3 lyžice cukru kryštálu
2 lyžice jablčného octu
5 lyžíc worchestrovej omáčky
2 lyžice kaparov (nemusí byť)
1 rozdrvená chilli paprička