Víťazný recept zo súťaže Flora Džem 2019 od autorky pani Veroniky Rauschovej. Oproti lekvárom sa tento slivkový džem varí oveľa kratšiu dobu, preto v ňom ucítite sviežu chuť...
Červené ríbezle boli nepostrádateľným ovocím na výrobu štiav, marmelády a želé, pre svoju výraznú chuť, krásnu farbu a veľký obsah pektínov. Preto sa pár kríkov vždy pestovalo...
Vôňu a chuť jahôd určite každý z nás pozná. Ochutnajte náš džem z vyzretých jahôd, ktorý je výborný ako na palacinky či vafle, ale aj do bieleho jogurtu pre zdravú desiatu....
Vyzreté moravské marhule sú ideálnou surovinou na výrobu džemu. Šetrným varením sa nám podarilo čiastočne zachovať kúsky marhúľ, chuť marhúľ teda naozaj pocítite. Je obľúbený...
Mirabelkový džem v sebe ukrýva jemnú chuť podobnú mirabelkám, ale zároveň ostrejšie kyselinky pochádzajúce z planého ovocia.
Zloženie výrobku: odkôstkované plané špendlíky...
Čučoriedky na tento džem máme z Jeseníkov, kde dozrievajú postupne od nížin po hrebeňové partie. Majú typickú, veľmi silnú ovocnú chuť. Čučoriedkový džem je skutočná delikatesa,...
Ostružinový džem vyrábame z celých plodov a dobu prípravy sme skrátili na minimum. Tým sa zachovala jemná chuť plodov, cenné látky a vitamíny. Černice sú známe pre veľký obsah...
Toto menej známe ovocie rastie na teplejších stráňach a okrajoch remízkov. Plody veľkosti olivy sú nádherne karmínovo červené, celkom trpké, ale veľmi aromatické.
Zloženie...
Objavte výnimočný džem, ktorý si získal srdcia poroty na súťaži Flora džem 2024! Recept pochádza od pani Zavadilovej, ktorej majstrovstvo sme spolu doladili do dokonalosti – a...
Náš džem má typickú chuť jarabín s miernou horkosťou, pripomínajúcu pomarančovú kôru. Plody sú pred varením pasírované, takže marmeláda je bez zrniečok.
Zloženie výrobku: dreň...
Babička chodievala so smaltovanou kanvičkou na lesnú čistinku, kde vždy rástli maliny. Tie do kanvičky utláčala, až bola šťava až k hrdlu. Doma na odšťavovacom mlynčeku sa...