ostružinový džem

Rastú všade - na okraji lesa, v každej štipke a pritom ide o "čierne zlato" našej prírody.

Čerstvé černice vás osviežia, posilnia imunitu a detoxikujú organizmus. Krásne s nimi ozdobíte dezerty alebo iné sladké jedlá.

Černice ale bývajú v surovom stave dosť kyslé, keď ich tepelne upravíte, budú pre vaše telo stráviteľnejšie. My vám ponúkame recept na černicový džem, ktorý je skvelý na lievance alebo palacinky, natretý na pečive alebo zamiešaný do bieleho jogurtu.

Černice dobre očistite, zľahka roztlačte a dajte variť. Akonáhle začne bublať, varíme asi 3 minúty. Vmiešame cukor a varíme ďalšie 7 minút. Plníme do vymytých predhriatych pohárov, uzavrieme. Poháre s horúcim obsahom vkladáme do horúcej vody a prehrejeme, aby sa viečko riadne pasterovalo.

Stačí cca 10 minút na 90 ° C, ak je marmeláda horúca. Ostružinovému džemu to veľmi pristane v pohároch Weck, ktoré si môžete kúpiť v našom eshope.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
0,5 kg černíc
0,5 kryštálového cukru