Doniesli vaši koledníci také množstvo varených vajíčok, že nie ste schopní ich spracovať ihneď? Vajíčkové nátierky a varených vajíčok na chlebe už máte plné zuby?
Pozrite sa na náš tip na uchovanie varených vajíčok inšpirované zahraničím. Takto upravené vajíčka sa skvele hodia k listovému alebo zeleninovému šalátu.
V zámorí alebo v Anglicku sa jedná o celkom bežnú krčmovú pochúťku k pivu. Veľmi sú obľúbené vajcia s chilli alebo v náleve s červenej repy. Na nakladanie vajíčok sa skvele hodia veľké poháre Weck.
VAJÍČKA S JARNÝMI BYLINKAMI:
Ingrediencie vystačia na 5 naložených vajíčok.
Bylinky nasekajte nadrobno a všetky ingrediencie zmiešajte dohromady, nechajte rozpustiť cukor a jemne osoľte a okoreňte.
Vajíčka olúpte, naskladajte do pohára a zalejte lákom. Nechajte minimálne tri dni v chladničke odležať a potom ochutnávajte :)
ČO BUDETE POTREBOVAŤ
5 varených vajíčok
2 hrsti jarných byliniek
250 ml vody
1 lyžica cukru
100 ml balzamikového octu
korenie
soľ