Korenené nakladané hríbiky

Už sa to blíži – hubárska sezóna sa pomaly rozbieha a my už sa na ňu veľmi tešíme. Najlepšia je samozrejme hríbiková smaženica, omáčka alebo polievka. U húb existuje niekoľko možností konzervovania - sušenia, zamrazenia alebo nakladania. My máme radi klasický sladkokyslý nálev s korením.

Nálev necháme prevariť cca 5 minút a necháme cez noc odpočinúť. Druhý deň scedíme a korenie môžeme prerozdeliť do zaváracích pohárov. Starostlivo očistené huby predvaríme asi 5 minút v mierne osolenej vode (v pomere 20 g na 1 liter vody), do ktorej sme pridali ocot v pomere 100 ml na 1 liter vody. Takto uvarené hríbiky plníme do ⅔ pohárov a zalejeme nálevom. Zavárame 20 minút pri 100 °C. Pokiaľ chcete, aby vaše zavarené dobroty krásne vyzerali, vyskúšajte naše poháre Weck

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
220 ml octu
780 ml vody
90 g cukru
25 g soli
15 guličiek korenia
20 guličiek nového korenia
1 gulička borievky
1 klinček
1 bobkový list
1,5 lyžičky horčičného semienka
0,5 lyžičky semienok koriandra

nakladane-hriby-recept